Anasınıf

Sinds oktober 2017 is er een speelklasje opgestart voor kleuters. Het gaat hier namelijk  over kindjes van 3 tot 6 jaar. Iedere zondag staan er 3 vaste begeleidsters verantwoordelijk voor de kindjes. We zijn gestart met de intentie dat de kleuters een juist beeld krijgen over wat een moskee is en wat dit inhoud. Onze belangrijkste doel is om aan onze kleuters de basis normen en waarden over de islam aan te leren op een creatieve manier. Dit wordt gedaan op een speelse wijze met verschillende activiteiten gebaseerd op hun leeftijd. Op deze manier worden zij gemotiveerd om nieuwe informatie te leren. Als einddoel worden de grove en de fijne motoriek van onze kleuters gestimuleerd.

We organiseren talrijke memory spelletjes, leren hun verschillende liedjes aan als geheugensteuntjes voor onze les inhouden en knutselen iedere week over verschillende concepten. We organiseren ook daguitstapjes waarbij de kinderen veel speel- en doe- activiteiten kunnen uitoefenen. Ons klasje heeft een maximum capaciteit va in 18 tal leerlingen. Na ongeveer een jaar hebben wij een groot succes bereikt. Wij hebben de harten van mama’s en papa’s veroverd en zien bij de kleintjes een grote stijging van leerlust en vordering van hun sociaal welzijn.

Door deze enorme doorbraak hebben wij al vanaf de derde maand een wachtlijst. Niet alleen de ouders maar ook de kleuters zelf kunnen niet wachten tot ze deel kunnen nemen aan onze lessen. Namens “ Anasınıf Milli Görüş Zuid “ willen wij vzw Huzur bedanken omdat zij ons de mogelijkheid hebben aangeboden zodat wij onze dromen konden waar maken en dit project succesvol konden starten.

Anasınıf Milli Görüş Zuid.